top of page

SPORTMASSAGE

 

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren. ...Een goede sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daar op aanpassen.

BLESSUREPREVENTIE

Blessurepreventie is het gezonde lichaam gezond houden. Uit onderzoek is gebleken dat 70% van de blessures bij sporters voorkomen hadden kunnen worden. Voorwaarde is dan wel dat de begeleiding optimaal is en dat de sportman verantwoording wordt bijgebracht voor de gezondheid van zijn eigen lichaam. Het lichaam (bewegingsapparaat) moet beoordeeld en behandeld worden als het nog gezond is. 

Een overbelasting doet zich vaak langzaam voor. Er is nog geen duidelijke blessure, maar de eerste signalen zijn er wel, doch deze worden niet of nauwelijks onderkend. De sporter ervaart klachten tijdens en vlak na de inspanning. Onderzoek, advies, massage, herstelbevorderende oefeningen en maatregelen zijn hier dan nodig.

sportmassage_banner.jpg
bottom of page