top of page

DE OPRICHTERS

 

Tapilatu's Sportcenter is opgericht door de Taekwon-Do familie Tapilatu en wordt geleid door Master Wijnand Tapilatu (VIII Dan ITF Taekwon-Do).

 

MASTER WIJNAND TAPILATU VIII DAN

 

Wijnand Tapilatu is in 1970 gestart bij ITF Taekwon-Do onder leiding van Grand Master Wim Bos (IX Dan). Als voormalig bondscoach van ITF-Nederland heeft hij Nederland, na vele Europese- en wereldkampioenschappen, naar de best vijf van de wereld gebracht. In Nederland is hij na vele omzwervingen van Groningen, Leeuwarden, Heerenveen, Leek en Marum uiteindelijk in Hoogkerk terechtgekomen. Daar heeft hij samen met Stephen, Bianca, Django en Patiparu in 1994 een eigen sportcenter gestart.

 

SABUM STEPHEN TAPILATU VI DAN

Als zoon van Wijnand Tapilatu, de oprichter van sportcenter Tapilatu, is de liefde voor Taekwon-Do, sport en gezondheid er met de paplepel ingegoten. Stephen Tapilatu, geboren en getogen in Groningen, is dan inmiddels ook een legende te noemen met alles wat hij heeft weten te bereiken op het gebied van vechtsport.

 

CARRIÈRE

Zijn carrière begon in de jaren ‘90 na jaren van hard trainen zijn vruchten af te werpen. Twee keer heeft Stephen Tapilatu de titel van wereldkampioen mogen dragen bij het ITF wereldkampioenschap in Canada (‘90) en Maleisië (‘94). Vele overwinningen later heeft Stephen Tapilatu besloten om zijn focus te verleggen naar de mixed martial arts. Hier maakte hij deel uit van het Golden Glory team. Ook in deze hoek van de vechtsport heeft hij veel mogen betekenen. Zo heeft hij de sceptische houding van een groot publiek tegenover Taekwon-Do weg kunnen nemen en werd hij uiteindelijk Nederlands kampioen Free fight bij Rings Holland.

 

BONDS COACH NEDERLANDS TEAM

In 2012 werd het tijd om zijn kennis over te gaan dragen en is Stephen Tapilatu begonnen als Coach voor het Nederlandse team. De passie voor Taekwon-Do zit diep en zo kan Stephen Tapilatu met zijn uitgebreide ervaring dit met veel plezier overdragen aan de volgende generatie. Zijn visie en aanpak zorgen voor een gedegen training die dan ook zijn vruchten af werpt.

 

PERSONAL TRAINING

Stephen Tapilatu kan zich goed inleven in alle lagen van de samenleving. Hij bereidt mensen voor op competitie/wedstrijden (onder meer Genero Zeefuik en Robert Maaskant), maar helpt ook bij het bereiken van een goede en gezonde leefstijl. Als personal trainer ziet hij dat sommige mensen moeten beginnen vanaf de bodem om weer fit te worden. Met een grote dosis expertise, ervaring en plezier helpt hij je goed en gezond te voelen. Hij gelooft dan ook dat scherpte en focus van belang zijn bij het halen van je doelstellingen ook in je werk of bij je persoonlijks ambities.

 

FIGHT X

Tenslotte houdt Stephan Tapilatu zich ook bezig met het nieuwe Fight X Programma van Fit For Free. Als docent maakt hij jonge Fight X instructeurs enthousiast over deze mix van vechtsporten met de focus op het verbranden van vet. Elk kwartaal ontwikkelt Stephen Tapilatu de nieuwe releases van het Fight X programma en brengt hij de muziek uit.

Stephen Tapilatu weet door het sporten op hoog niveau wat het is om hard te trainen en offers te maken, maar heeft hierdoor ook veel expertise opgedaan. Juist door deze ervaring in combinatie met zijn passie voor sport kan Stephen Tapilatu je helpen je gezonder te voelen. Met behulp van zijn scherpte en focus behaal je zo je doelstellingen ook in je werk of je persoonlijke leven.

 

SABUM RICHARD SIE V DAN

Wie is Richard Sie

Als neef van Wijnand Tapilatu, de oprichter van sportcenter Tapilatu, is de liefde voor Taekwon-Do, sport en gezondheid er met de paplepel ingegoten. Richard Sie, geboren en getogen in Groningen, is dan inmiddels ook een legende te noemen met alles wat hij heeft weten te bereiken op het gebied van vechtsport.

Richard werd wereldkampioen junioren in Warschau

wijnard.jpg
stephen.jpg
richard.jpg
bottom of page